Gitaarbouw in Utrecht

Gitaarbouw in Utrecht

Een gitaar dat je op het lijf is geschreven

Gitaarbouw in Utrecht

In een tijd waarin gitaren in alle prijsklassen van zo’n hoog niveau in zoveel verschillende variaties uit fabrieken in alle werelddelen rollen is het moeilijk om nog een plaats te vinden als gitaarbouwer.
In de praktijk betekent dit dat vooral de gitarist die alles al gezien heeft en nooit heeft kunnen vinden wat hij zoekt, of die heel specifieke eisen stelt aan zijn instrument bij de gitaarbouwer terecht komt.
Op basis van jarenlange ervaring van de gitaarbouwer met alle mogelijke materialen wordt dan samen een instrument ontwikkeld dat aan de eisen voldoet.
Dit is dus altijd een samenspel tussen gitaarbouwer en speler waarbij luisteren de belangrijkste factor is en dat een gitaar moet opleveren dat op het lijf van de gitarist/bassist geschreven is.

View the embedded image gallery online at:
https://jweleveld.nl/gitaarbouw-utrecht#sigProIdf77eba42bb

Een gitaar laten bouwen

Zoals hierboven al geschreven staat is materiaalkennis zeer belangrijk. Niet alleen van de gebruikte houtsoorten maar van alle materialen (lakken, hardware, etc.) die samen het instrument vormen omdat het karakter van het instrument in de combinatie van de gebruikte materialen en de persoonlijkheid van de gitaarbouwer ligt. Daarom is de communicatie tussen gitarist en gitaarbouwer zeer belangrijk.

Gitaarbouw in Utrecht

Persoonlijk contact

Persoonlijk contact vindt ik zeer belangrijk omdat het om muziek & emoties gaat. Naast custom gitaren bouwen verzorg ik ook gitaarlessen, gitaar reparaties en gitaar customizing aan instrumenten om een ze beter te laten spelen en klinken.

gitaar

Geïnteresseerd geraakt
in mijn Gitaarbouw in Utrecht diensten?

Neem contact op